Zo werkt het

In het kort: Wij werken met een wekelijks broodabonnement en bakken alles speciaal voor jou. Zo werken we duurzaam en verspillen we niks. Naast brood bieden wij ook ander lekkers aan dat je wekelijks kunt bestellen.

De minimale afname is één brood per week. Ons standaard brood ‘'het buurtbrood’' is een groot brood, het weegt ongeveer 750 gram en kost €5.50 per stuk. Het buurtbrood is een desembrood gemaakt van een mix van biologische tarwebloem, tarwemeel, een beetje rogge, water en zeezout. Het brood heeft een verfijnde, licht fruitige smaak en omdat we het bakken in een steenoven heeft het een lekkere knapperige korst.

Wij bakken ook wekelijks ander (desem)brood in de vorm van specials zoals: spelt, zaden-en pitten, volkoren, focaccia en sandwiches en lekkere zoetigheden. Als wij voor je mogen bakken dan sturen wij je wekelijks een bestellijst waarin je kunt aangeven wat je die week wilt bestellen. Vervolgens bakken we het brood en lekkers speciaal voor jou en zetten het op de afgesproken dag en tijd voor je klaar in de winkel. Onze openingstijden zijn donderdag en vrijdag van 8 - 16 uur en zaterdag van 9 - 16 uur.

Het broodabonnement pauzeren of stopzetten kan door een bericht naar ons te sturen. Graag twee dagen van tevoren, want zo lang duurt om ons brood te maken.

AAP NOOT BROOD

AAP NOOT BROOD

Meld je aan

    Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op

Veelgestelde vragen

Zit ik vast aan het abonnement?

Begrijpelijke vraag. Je gaat op vakantie, hebt soms meer of minder nodig. Je kunt wekelijks aangeven hoeveel je nodig hebt en pauzeren of stopzetten. Wel graag uiterlijk twee dagen van tevoren, want zo lang duurt om ons brood te maken.

Waarom een broodabonnement?

Dat is lekker duurzaam! We bakken alles speciaal voor jou en verspillen zo niks. Brood is het meest verspilde product in Nederland. We gooien toch een partij broden de prullenbak in, dat vinden wij niet normaal! Daarnaast duurt het bijna twee dagen om ons brood te maken. Fermentatie en smaak kosten tijd en daarom moeten we van tevoren weten hoeveel broden we moeten bakken.

Hoe betaal ik?

Je kunt pinnen in de winkel wanneer je je bestelling op komt halen.

Zijn jullie producten biologisch?

Nee we zijn niet biologisch gecertificeerd en mogen daarom de producten niet biologisch noemen. Echter, de broden zijn gemaakt van biologische grondstoffen, zoals meel en bloem van de Commandeursmolen en Keltisch zeezout. Het water dat we gebruiken is puur Rotterdams leidingwater.
We selecteren ook zorgvuldig onze andere leveranciers (voornamelijk biologisch en lokaal) en vertellen het verhaal achter de producten en leveranciers. Wij vinden het belangrijk samen te werken met producenten die oog hebben voor dierwelzijn en milieu. Kortom, we gebruiken en bieden alleen producten aan waar we écht achter staan.

Wat voor meel en bloem gebruiken jullie?

Wij gebruiken biologische meel en bloem van de Commandeursmolen uit het Limburgse Mechelen. Hier wordt al sinds de 13e eeuw gemalen. De molenstenen worden aangedreven door het water van het naastgelegen riviertje de Kleine Geul. De Commandeursmolen werkt alleen met de beste kwaliteit graan die grotendeels uit Nederland komt.

Is het brood ook in te vriezen?

Vers brood is het lekkerst natuurlijk. Echter, ons brood bevat veel water en is daarom ideaal om in te vriezen. Vries direct het brood in een diepvrieszak of de meegeleverde zak in zodra het afgekoeld is. Zo blijft de korst lekker krokant. Haal het brood een nacht van tevoren uit de vriezer en piep het op in een voorverwarmde oven op 175 graden voor 10 minuten. En voilà, het brood smaakt weer vers!

Hoe bewaar ik het brood als ik het niet invries?

Bewaar het brood afgesloten in de meegeleverde zak. Snij snee voor snee, want ongesneden brood blijft het langst lekker. Wil je weer de knapperige korst tot leven brengen? Piep het brood dan op in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 8 min.

Ons brood is 3 tot 4 dagen lekker na aankoop. Wij gebruiken namelijk veel water in ons brood, daardoor blijft het lang smeuïg en houdbaar.

Waarom hebben jullie geen uitgebreid broodassortiment?

Wij vinden het belangrijk om aandacht en tijd te hebben voor het brood dat we maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om naast het Buurtbrood elke week maar twee of drie andere soorten brood aan te bieden. Dat zijn onze weekspecials zoals spelt-, rogge-, meergranen, zaden- en pittenbrood of focaccia.

Hoe kan ik de weekspecials bestellen?

We appen je elke week bestellijst door. In deze bestellijst kun je zien wat de weekspecials zijn en wat je nog meer voor lekkers kunt bestellen. Je klikt aan wat je die week wilt bestellen uit de lijst en wij zetten het op de afgesproken dag en tijd voor je klaar in de winkel.

Wat is zuurdesem?

Zuurdesem is een mengsel van meel en water waarin fermentatie heeft plaatsgevonden. Zuurdesem dient twee belangrijke doelen bij het brood maken: het zorgt ervoor dat het brood rijst en luchtig wordt en voor de smaakontwikkeling van het brood. Dit is een langzaam proces en daarom geven we het brood alle tijd zodat het karakter van het brood zich helemaal ontvouwt.

Is het zuurdesembrood niet heel zuur?

Het brood heeft een licht fruitig zuurtje waarvan je spontaan gaat watertanden. We controleren de fermentatie om te zorgen dat het brood nooit te zuur is, je moet immers het beleg ook nog proeven. Als je niet gewend bent aan zuurdesembrood kan het zuur smaken, maar dat went gauw.

Glutenallergie en jullie brood, gaat dat samen?

Ons brood ondergaat een langzame fermentatie waardoor de gluten door sommige mensen beter worden verdragen. Dit is helaas niet bij iedereen zo, maar mocht je het brood willen proberen, neem dan contact op met ons voor een proefbroodje.

Hoe zwaar is één brood?

Voor elk Buurtbrood wegen we 850 gram deeg af. Na het bakken hou je ongeveer 750 gram brood over. De broden die wij als weekspecial bakken verschillen qua gewicht. Het gewicht en de prijs van de weekspecials zijn te vinden in bestellijst die wij naar je doorsturen.

Kunnen jullie het brood ook voor mij snijden?

Omdat wij veel water gebruiken in onze broden, zijn deze niet geschikt voor een snijmachine. Het brood bieden wij daarom alleen ongesneden aan.

Andere vraag?

Mail gerust je vraag naar info@aapnootbrood.nl, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!